Revurderer Hilde C. Solheims styrelederverv

solheim01b

HSH skal nå undersøke om styreledervervet til Hilde Charlotte Solheim i Destinasjon Geilo er forenelig med jobben som reiselivsdirektør i HSH Reise. Foto: HSH

Ledelsen i næringsorganisasjonen HSH vil revurdere om reiselivsdirektør Hilde Charlotte Solheim kan fortsette som styreleder i Destinasjon Geilo.

Samtidig med vervet taler hun nemlig bransjens sak på vegne av flere hundre andre reiselivsbedrifter i Norge.

Det var på et møte 17. juni i år at Hilde Charlotte Solheim ble valgt som styreleder i destinasjons-selskapet på Geilo.

HSH opplyser til Reiselivsnytt at de i forkant av styremøtet vurderte om Solheim kunne ta på seg en slik rolle, og kom til at det var i orden.

– Hovedregelen er at ansatte i HSH ikke skal ha styreverv i bedrifter, men ved svært sjeldne anledninger kan vi gjøre unntak, men da bare om vi ikke har noen medlemsbedrifter i den regionen hvor bedriften ligger, sier informasjonssjef Øystein Knoph i HSH.

Ettersom organisasjonens reisebransjeavdeling ikke har noen medlemsbedrifter på Geilo, følte man det var i orden at Solheim påtok seg styrelederjobben.

Men, kort tid etter styreledervalget, meldte Dr. Holms Hotel på Geilo seg ut av konkurrenten NHO Reiseliv og inn i HSH Reise, hvor Solheim er direktør.

I destinasjonsstyret erstattet hun styreleder Stig Fische. Han er majoritetseier og styreleder i nettopp Dr. Holms Hotel på Geilo.

knoph01

Konklusjonen om Solheim kan inneha et styreverv i Destinasjon Geilo, kommer etter fellesferien, sier HSHs informasjonssjef Øystein Knoph. Foto: HSH

– For oss er det nok at én bedrift, ved én destinasjon melder seg inn i HSH Reise, så må vi se på saken på nytt. Vi har vært åpne på at  styreledervervet vil være gjenstand for revurdering om bedrifter på Geilo blir medlemmer hos oss, sier Knoph.

I og med at det nå har skjedd, og ettersom flere andre bedrifter på Geilo, etter hva Reiselivsnytt kjenner til, også har signalisert at de vil forlate NHO Reiseliv og melde seg inn i HSH, skal Solheims styrejobb revurderes.

– Det er helt klart at vi nå må revurdere hennes posisjon som styreleder for Destinasjon Geilo, og vi vil konkludere etter fellesferien, sier HSHs informasjonssjef Øystein Knoph til Reiselivsnytt.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: