Destinasjonsselskap reddet av Innovasjon Norge

Nedskrivninger av verdier i et datterselskap har ført til at Reisemål Destination Hardanger Fjord AS har hatt svært stram likviditet det siste halvåret.

Nå har selskapet endelig fått et pusterom, men takket være lånte penger.

Innovasjon Norge har nemlig bevilget et kriselån på 600 000 kroner til destinasjonsselskapet som dekker sju Hardanger-kommuner. Lånet skal tilbakebetales i løpet av to år.

– Vi nedskrev alle verdiene i vårt datterselskap Hardanger Fjord Booking AS til null, og det er hovedårsaken til at 2008-resultatet ble negativt for destinasjonsselskapet, sier reiselivssjef Hans Jørgen Andersen til Reiselivsnytt.

Regnskapet er ikke lystig lesing. Inntektene sank samtidig som utgiftene økte. Destinasjonsselskapet fikk en inntektssvikt på ni prosent, eller 740 000 kroner. Utgiftene økte med nesten 1,2 millioner kroner eller nesten 14 prosent.

Dermed endte driftsresultatet på minus 1,9 millioner kroner. Når verdien av eiendelene så ble nedskrevet med millionbeløp, så var med ett hele aksjekapitalen tapt.

Destinasjonsselskapet i Hardanger vil heretter ha fire ansatte. Ved inngangen til fjoråret var de to flere.

Men, det er ikke bare de lånte pengene som gjør at destinasjonsselskapet overlever. Selskapet mottar om lag to millioner kroner årlig i offentlig støtte fra kommunene i nedslagsfeltet. Disse pengene utbetales to ganger årlig, ved nyttår og 1. juli.

– For at vi skulle klare oss, fikk vi allerede i fjor høst utbetalt én million kroner i forskudd, penger som vi egentlig skulle få nå i sommer, sier Andersen.

Selskapet fikk utbetalt den andre millionen for 2009 allerede ved nyttår. Det betyr at de ikke får noen flere kommunale midler i år.

Aktivitetsnivået vil være lavere enn stund fremover, og man har kuttet kostnader der det er mulig. Bookingselskapet som er årsaken til det negative regnskapet er besluttet fusjonert inn i morselskapet fra høsten av.

– Vår utfordring nå blir å øke inntektene våre, drive sunt og bygge opp egenkapitalen igjen. Det tror jeg vi skal klare og vil holder nå budsjettene som tar sikte på et overskudd på om lag 200 000 kroner i år, sier reiselivsjef Hans Jørgen Andersen i Reisemål Destination Hardanger Fjord AS.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: