Cruiseselskap satser på innsjekkingsautomater

Det er et vanlig syn på flyplasser og har spart luftfartsindustrien for millioner av kroner. Nå kan innsjekkingsautomater også bli vanlig i cruiseindustrien.

carnivalsjekkinn01

Passasjerer sparer tid, og rederiet sparer utgifter ved å automatisere innsjekkingsprosessen på cruisekaia i Miami. Foto: Carnival Cruise Lines

Verdens største cruiserederi, Carnival Cruise Lines, åpner nå noen innsjekkingsautomater på havna i Miami, melder selskapet, og håper at innsjekkingen vil gå smidigere og raskere, og samtidig kutte kostnader for rederiet.

For å bruke automaten må passasjerene har registrert seg på nettet før de ankommer cruisehavnen.

Foreløpig er systemet bare åpent for amerikanske og kanadiske statsborgere, samt borgere fra et land som inngår i Visa Waiver-programmet til USA. Dette vil si at norske borgere kan bruke systemet.

Man bruker automatene ved å skanne passet eller et kredittkort man har registrert på nettsidene til cruiseselskapet, og vips så kommer din bestilling frem på automatskjermen.

Maskinen skriver så ut et ombordstigningskort og man kan plukke opp romnøkkelen sin i en skranke før man går om bord i skipet.

Om systemet viser seg å virke tilfredsstillende, og gir de effektivitetsgevinstene rederiet håper på, vil lignende automater utplasseres i andre havner der Carnival Cruise Lines seiler hele året.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: