Vil knytte reiseliv og samferdselspolitikk sterkere sammen

En arbeidsgruppe nedsatt av reiselivsminister Sylvia Brustad har overlevert en rapport til Nærings- og handelsdepartementet med en rekke anbefalinger for å styrke konkurranseevnen til reiselivsindustrien i Norge.

En av anbefalingene i rapporten er å opprette et samferdselsutvalg for reiselivsnæringen.

Årsaken er at reiselivet ikke er sterkt nok integrert i dagens samferdselspolitikk, og at samferdselsprosjekter for sjelden inkludere reiselivsindustrien i nytte-kostnadsanalyser.

Arbeidsgruppen mener gode transportløsninger er avgjørende for å bringe reisende til Norge. Turistene må også sitte igjen med gode følelser etter reiser mellom destinasjoner i et langstrakt land.

Utvalget bør bestå av sentrale destinasjoner, representanter for reiselivets salgsapparat og organisasjoner.

De må få mandat til å sammen identifisere bransjens utfordringer innenfor samferdselsområdet, og sørge for at reiselivets interesser bedre blir tilrettelagt og ivaretatt i utarbeidelsen av samferdselspolitikken her i landet.

Utvalget bør se på flere områder, slik som innkommende flyruter og fergeforbindelser til utlandet, og korrespondanse og rutetider for ulike transportformer i Norge.

Gruppen mener også reiselivsnæringen sterkere må kunne påvirke hvordan kvaliteten på veinettet og annen infrastruktur i typiske reiselivsområder bør utvikles.

Til slutt ønsker Brustads arbeidsgruppe at et samferdelsutvalg analyserer nærmere betydning av eksempelvis Color Lines nye hurtigbåter for utviklingen av turismen i Sør-Norge og Vestlandet, og for turistbussers rutevalg.

Arbeidsgruppen har bestått av representanter fra NHO Reiseliv, HSH reise, Forum for Reiseliv, Innovasjon Norge og LO. I tillegg er den supplert med enkeltbedrifter.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: