Verdensturismen har falt med åtte prosent

At turistbransjen over hele kloden sliter er ingen hemmelighet. Nå har FNs reiselivsorganisasjon UNWTO offentliggjort opplysninger som også tallfester krisen.

I årets fire første måneder falt antall internasjonale ankomster med åtte prosent. I fjor var det 269 millioner ankomster fra januar og ut april, mens det i samme periode i år har vært 247 millioner ankomster.

Om trenden holder seg anslår UNWTO at nedgangen i 2009 vil ende på mellom fire og seks prosent. Det er dramatiske tall.

Utviklingen er ikke lik over hele verden. Europa rammes hardt med  en tilbakegang på ti prosent. For landene i sentral- og øst-Europa står det enda verre til. Nedgangen her har vært på 13 prosent sammenligned fjoråret.

Nord-Amerika opplever en tilbakegang på sju prosent, Karibia faller med seks prosent og de sentralamerikanske landene faller med fire prosent. For Sør-Amerika er det stillstand med en registrert oppgang på 0,2 prosent.

Sørøst-Asia faller med 12 prosent, som betegnes som svært dramatisk i UNWTOs analyse, mens Oseania med Australia faller med fire prosent.

Afrika derimot er et lyspunkt. Dette markedet stiger med tre prosent, samtidig som resten av verden faller. Det er spesielt landene i nord-Afrika mot Middelhavet som trekker opp, samt at Kenya igjen er politisk stabilt og har et oppsving i den viktige turistnæringen.

For Midtøsten er tallene svært dystre. 18 prosent nedgang viser de. Samtidig opplyser UNWTO at statistikken fra denne regionen er ufullstendig og at man regner med statene i området kommer bedre ut i år enn i 2007, men ikke så bra som i 2008. Tallene for Midtøsten vil bli revidert senere i år.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: