Reiselivsmessen får konkurranse av ny reisefestival

I 22 år har reiselivsmessen på Lillestrøm, og tidligere Sjølyst, vært den toneangivende møteplassen mellom reiselivsbransjen og nordmenn som planlegger ferien sin.

reisefestival01

Slik presenterer Zine Travel Reisefestival seg på nettet. De har tegnet avtale med nesten 40 utstillere allerede. Faksimile: http://www.reisefestivalen.no

Nå utfordres den årlige messen med sine vel 30 000 besøkende av reisetidsskriftet Zine Travel. I oktober i år arrangerer bladet en alternativ reiselivsfestival i Oslo sentrum. Drømmen er 15 000 besøkende i løpet av to dager.

– Kommer det 10 000 mennesker er vi også fornøyd, sier redaktør Torild Moland Krogsrud i Zine Travel til Reiselivsnytt.

– Er målet på sikt å overta posisjonen til reiselivsmessen på Lillestrøm?

– Vi har ikke et ønske om å utkonkurrere reiselivsmessen. De vil være to helt forskjellige arrangementer. Vi skal være et tillegg til messen utenfor Oslo, og vi skal gjøre ting på en litt annen måte, sier redaktøren.

Zine Travel har allerede inngått avtale med 38 utstillere og har tegnet intensjonsavtale med rundt 20 til. Flere av samarbeidspartnerne er betydelige aktører i norsk og internasjonal reiselivsindustri

Festivalen arrangeres 17. og 18. oktober, men hvor i Oslo er ikke avklart. Zine Travel har et ønske om å ha festivalen i Middelalderparken ved Bjørvika, men Kulturetaten er ikke særlig positive til det.

moland01b

Redaktør og eier av Zine Travel, Torild Moland Krogsrud utfordrer reiselivsmessen på Lillestrøm og arrangerer en ny reisefestival i Oslo i oktober. Foto: Privat

– Vi har fått tilbud om innendørshallen Valhall på Valle Hovin, men vi ønsker å være utendørs. Nå ligger et forslag om Rådhusplassen i Oslo på bordet som diskuterer, men vi har ikke gitt opp Middelalderparken heller, sier Moland Krogsrud.

Hun mener midten av oktober er en bra tid på året å arrangere en reiselivfestival.

– Da er reisebransjen i salgsmodus. Sommerkatalogene for neste sommer er klare og bransjen kan selge reiser for vintersesongen som begynner. Tilbakemeldinger vi har fått tyder på at reisebransjen selv ønsker to reiselivsarrangement, en sent på høsten og en om våren, sier Zine-redaktøren.

Reisefestivalen i Oslo vil også skille seg fra messen på Lillestrøm ved at det er et rent publikumsarrangement, uten lukkede bransjedager. I tillegg vil de ha mat- og alkoholservering, noe som er begrenset på messen på Lillestrøm.

– Vi skal bygge en gourmetgate hvor festivalgjestene får smake mat og drikke fra forskjellige land og verdensdeler. Vi håper også at kjente kokker kan holde matkurs for de yngste, sier Moland.

Det vil bli musikk og foredrag fra scener, blant annet med forfatteren, musikeren og globetrotteren Levi Henriksen. Også reiselivsskribenten Johnny Haglund har sagt ja til dele sine reiseopplevelser på festivalen.

Reisefestivalen i Oslo satser på lavere inngangspriser enn messen på Lillestrøm, samt at det skal være mer fokus på salg av reiser og reiserelaterte produkter.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: