SSB: Utlendingene svikter norske hoteller

Overnattingsstatistikken fra Statistisk sentralbyrå for mai måned er klar. Den viser et enormt fall i overnattinger blant utlendinger, akkurat slik flere i bransjen har fryktet.

Status i mai i år, sammenlignet med i fjor, er 17 prosents nedgang, ifølge SSB. I enkeltmarkeder er det enda verre.

Britiske gjester svikter totalt. Nedgangen er på 30 prosent, eller 15 000 færre overnattinger på en måned. Akkumulert for årets fem første måneder er tallet 55 000 færre overnattinger, eller 23 prosent.

Selv om det er nedgang i alle markeder, er Sverige ett unntak i mai. Antall overnattinger fra vårt naboland økte med ni prosent den måneden, men faller likevel totalt for året med fem prosent.

I årets fem første måneder har antall overnattinger i Norge falt med 444 000. Det er en nedgang på sju prosent sammenlignet med de samme fem månedene i fjor.

Fordelt på de ulike produktgruppene er det registrert en nedgang på to prosent i kurs- og konferansemarkedet og seks prosent nedgang blant overnatting av forretningsreisende. Rene ferieovernattinger gikk tilbake med fire prosent.

Totalt ble det registrert 1,33 millioner overnattinger i mai i år, en nedgang på fire prosent sammenlignet med samme måned i fjor. Gjennomsnittsprisen på hotellrom har gått opp med fire kroner, og endte på 884 kroner.

Det  er dårligere tider og flere ser etter alternativ for dyrere hotellrom. Flere velger å overnatte på campingplasser og i hytter. Dette markedet økte med henholdsvis fem prosent i mai (+ 36 000 overnattinger) og 13 prosent (+ 10 000 overnattinger).

Les mer om statistikken hos Statistisk sentralbyrå.

Reklamer

Én kommentar

  1. Stadig færre gjester, men likevel er hotellene i Norge skitdyre sammenlignet med mange andre land i Europa…. kanskje på tide at Thon, Stordalen og co skjønner sammenhengen?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: