Norwegian vant flest og de beste rutene i anbudskonkurranse

I dag har staten signerte en ny toårig flyavtale med fire flyselskap som skal fly byråkrater og politkere fra tolv departement til destinasjoner i Europa, Asia og USA fra Oslo.

Norwegian ble valgt som det foretrukne flyselskapet på 12 av de 30 rutene ble lagt ut på anbud.

Frem til sommeren 2011 må ansatte i tolv departement først og fremst velge lavkostselskapet om de skal til London, Stockholm, Paris, København, Amsterdam, Geneve, Dublin, München, Hamburg, Berlin, Roma og Polens hovedstad Warszawa.

Hovedkonkurrenten SAS gjorde det heller ikke så dårlig. De fikk tilslag på åtte ruter. SAS er dermed departementansattes førstevalg på reiser til Helsinki, Frankfurt, Kiev, Moskva, Zürich, Ljubljana, Washington og Luxemburg.

Også Icelandair vant noen ruter. Skal man til Islands hovedstad Reykjavik, må man velge det islandske flyselskapet. I tillegg må byråkrater på tur til New York, Toronto, Boston, Seattle og Minneapolis fly med en kort stopover på Island.

Brussels Airlines sikret seg den lukrative ruten til EU-smørøyet Brussel. Det er knpt et fly som tar av fra Gardermoen til Brussel, uten at det sitter en eller annen statsansatt om bord.

– Vi er veldig glade for at vi vant anbudet på denne ruten foran SAS, sier daglig leder Jan-Otto Hermansen i Brussels Airlines i Norge til Reiselivsnytt.

Hans selskap har tre daglige avganger mellom Oslo og Brussel, mens SAS har to. Brussels Airlines vant også rutene Oslo til Strasbourg, til Milano og til Wien.

Brussels Airlines vant også anbudet på ruten Oslo – Wien. Her hadde SAS lagt inn anbud i samarbeid med alliansepartner Austrian Airlines som har direkterute til Østerrikes hovedstad.  Likevel var det Brussels Airlines som trakk det lengste strået, selv om det betyr omflygning via Belgias hovedstad.

Statsansatte skal første og fremst bruke de selskapene som nå er valgt, men man kan velge andre flyselskap om man finner kampanjepriser som er bedre, om flytidene ikke passer eller om en stopover med et foretrukket flyselskap forlenger reisetiden og kostandene til staten vesentlig.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: