Flere passasjerer får fly over Rygge

Samferdselsdepartementet endrer vilkårene for Moss lufthavn, Rygge, slik at flyplassen kan ta i mot mer trafikk enn hva som har vært mulig til nå.

Flyplassen har levd med et tak på 774 000 passasjerer årlig, noe som har gjort det vanskelig å lokke til seg flere flyselskaper. I dag er det bare Norwegian som har base på Rygge med to fly, i tillegg til en del chartertrafikk til sydelige strøk.

De nye vilkårene sier ikke noe om eksakst hvor mange passasjerer som kan bruke Rygge i løpet av ett år, men hvor mange flybevegelser som tillates.

De nye vilkårene tillater 15 000 flybevegelser i året, og med full kapasitetutnyttlse vil Rygge dermed kunne ta i mot nesten dobbelt så mange passasjerer som i dag.

Støy for naboer har vært hovedinnvendingen mot at staten har lagt begrensinger på den private flyplassen, mens aktører i luftfartsindustrien har ment at staten med sine begrensninger i konsesjonen har forsøkt å beskytte de Avinor-eide flyplassene, og da spesielt Gardermoen.

Statssekretær Erik Lahnstein i Samferdselsdepartementet sier i en pressemelding at de nye vilkårene ikke vil føre til økte støyproblemer.

– Ved konsesjonstildelingen i 2004 forelå det støyberegninger som var basert på om lag 20 000 flybevegelser i året. Større fly gjør det nå mulig å transportere vesentlig flere passasjerer med færre flybevegelser enn opprinnelig antatt, og uten at dette medfører uakseptable støybelastninger, sier Lahnstein

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: