EU godkjenner Lufthansas oppkjøp av Brussels Airlines

EU-kommisjonen motsetter seg ikke at Lufthansa sikrer seg 45 prosent av aksjene i Brussels Airlines, men setter klare krav for å godkjenne transaksjonene.

EUs konkurransemyndigheter og kommisjonen har siden januar i år undersøkt om Lufthansa vil få en for sterk stilling i deler av flymarkedet i Europa, med sitt oppkjøp av Brussels Airlines eierselskap SN AirHolding.

brussellufthansa

Storebror Lufthansa får velsignelse fra EU-kommisjonen til å overta aksjer i lillebror Brussels Airlines. Foto: Gregor Schlaeger

Begrunnelsen for å undersøke transaksjonen nærmere var for å se om forbrukerne ville komme tapende ut av et oppkjøp.

Kommisjonens frykt var at mindre konkurranse på ruter i Belgia, Tyskland og Sveits, ville føre til et svekket flytilbudet, økte priser og færre flyavganger.

Nå har kommisjonen konkludert med at handelen kan gjennomføres. Lufthansa tilbød å iverksette en rekke virkemidler for å bedre konkurransen på rutene mellom Brussel-Frankfurt, Brussel-München, Brussel-Zürich og Brussel-Hamburg.

Blant annet vil slottider på disse strekningene endres, slik at andre aktører får tilgang til å opprette ruter og lande i de mest lukrative tidene av døgnet.

EU har nå godkjent at Lufthansa kan overdra 45 prosent av aksjene i Brussels Airlines ved å skyte inn 65 millioner euro i aksjekapital. Tyskerne har også en opsjon på å kjøpe de resterende aksjene for inntil 250 millioner euro. Overtagelse vil skje i april 2011.

Lufthansa kontrollerer ikke bare Brussels Airlines, men også Swiss, italienske Air Dolomiti, Eurowings og lavkostselskapet Germanwings, som alle opererer i det samme markedet.

Lufthansa venter fortsatt på en avgjørelse om sine oppkjøpsplaner av Austrian Airlines. Denne avgjørelsen er ventet senere i sommer.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: