Omsetningssvikt for Spitsbergen Travel

For første gang opplever Spitsbergen Travel at omsetningen er mindre enn samme kvartal året før.

Selskapet driver hoteller, utleie av snøscootere og båter, samt at de lager opplevelsespakker for turister og deltakere på kurs- og konferanser.  Spitsbergen Travel er heleid av Hurtigruten ASA.

Resultatet i årets første kvartal sammenlignet med fjorårets tre første måneder ble en omsetningssvikt på 11,3 millioner kroner. Totalomsetningen endte på 28,3 millioner kroner.

Ikke nok med at færre bodde på overnattingsstedene til selskapet, og at det dermed ble solgt færre opplevelsespakker, så reduserer også de gjestene som kommer til Svalbard forbruker sitt. Omsetning av mat og drikke gikk ned pr gjestedøgn, sammenlignet med samme periode i fjor.

Driftsresultat før avskrivninger ble minus 785 000 kroner, mot et plussresultat på 3,3 millioner i fjor. Etter avskrivninger er tallene enda kjedeligere for eierne å lese. Et minusresultat på fire millioner kroner i 1. kvartal er fasit, mot et plussresultat på omlag 650 000 kroner i fjor.

Tross inntektssvikt har ikke Spitsbergen Travel redusert sine personalkostnader, men de har kuttet hardt i investeringene. De var på bare 1,1 million kroner i 1. kvartal i år, mot 3,9 millioner i fjor.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: