Bilutleie-gründer er død

Finn Dahl, som startet Bislet Bilutleie for 40 år siden er død, 68 år gammel.

Dahl har i alle år holdt stand mot de store internasjonale bilutleieselskapene, og klarte å bygge opp en regional utleietjeneste med base i Oslo med over 150 biler i garasjen.

Frem til i fjor var også Thorstein K. Røberg eier i Bislet Bilutleie, med en aksjepost på 15 prosent, men denne posten ble overdratt Finn Dahls sønn, Lasse Dahl.

Han fikk flere tilbud om å bli en del av større bilutleiekonsern opp gjennom årene, men takket nei. Siden oppstarten har selskapet holdt til i Norabakken ved Bislet stadion i Oslo.

Finn Dahl, som overlot driften av selskapet til sin sønn Lasse i 2007, døde etter under et opphold i sitt feriehus i Spania i april. Han ble nylig bisatt i Fagerborg kirke, som ligger på andre siden av gaten for hovedkontoret til utleieselskapet.

Selv om Finn Dahl ikke lenger var daglig leder for Bislet Bilutleie, satt han fortsatt som styremedlem i selskapet.

Bislet Bilutleie ble etablert i 1969, og foruten vanlig bilutleie, drev de også med utleie av langstrakte kjøretøy under navnet Bislet Limousine. Limousine-delen av selskapet ble skilt ut i 1989, og flere eiere fra transportbransjen gikk sammen om å drive dette segmentet sammen.

Finn Dahl har også hatt tillitsverv i interesseorganisasjonen for bilutleiere, og han har spredd kunnskap om bransjen til mange ansatte, som senere startet opp sine egne utleieselskaper.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: