• Følg Reiselivsavisen i sosiale medier

 • 6 mest leste saker

 • april 2009
  M T O T F L S
  « mar   mai »
   12345
  6789101112
  13141516171819
  20212223242526
  27282930  
 • Reklamer

Nordmann dømt for flybråk i England

En 19 år gammel mann fra Oslo ble 11. mars dømt til seks måneders fengsel for bråk og voldsbruk om bord på en Novair-flygning mellom Norge og Kanariøyene. Mannen led av flyskrekk og døyvet lidelsen ved å drikke sprit, noe som gjorde ham ustabil.

Kapteinen om bord på flyet valgte å mellomlande på Gatwick i London, hvor han ble pågrepet av fem polititjenestemenn. Han motsatte seg arrestasjon, og ble også tiltalt for dette, samt for vold mot en flyvert i Novair som ble skadd under flygningen.

I et rettsmøte dagen etter pågripelsen erkjente 19-åringen de fire forholdene han var tiltalt for, og dette kom ham tilgode under straffeutmålingen i Lewes Crown Court. Han risikerte inntil fem års fengsel, men vanligvis straffes flybråk av denne typen med rundt 18 måneders fengsel.

I stedet fikk han seks måneder, men etter hva Reiselivsnytt kjenner til ble han løslatt allerede etter tre måneders soning på grunn av sin gode oppførsel, raske tilståelse og fordi han aldri tidligere har vært straffedømt.

Mannen reiste med Apollos flyselskap Novair. De har sendt 19-åringen en regning på 80 000 svenske kroner på grunn av merutgifter i forbindelse med landingen i Storbritannia.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: