Escape Travel økte med 30 millioner

Escape Travel vokser videre. Omsetningen i fjor endte like under 80 millioner kroner, en forbedring på nesten 30 millioner kroner fra året før.

Resultat før skatt endte på 1,7 millioner kroner, noe som var 700 svakere enn året før.

Grunnlegger og daglig leder Tove Voss er fornøyd om de klarer å ha like høy omsetning i år. Foreløpig ligger de godt an til å klare det.  Etter første kvartal er omsetningen i Escape Travel 13 millioner kroner høyere enn på samme tid i fjor.

– Det har gått veldig bra til nå, men jeg er usikker på hvordan høsten ender. Klarer vi å øke omsetningen til 90 millioner kroner blir jeg veldig glad, sier Tove Voss til Reiselivsnytt.

Hun setter stor pris på sine ansatte som jobber hardt for at Escape Travel skal vokse videre – selv i dårligere tider. Derfor reduserte hun overskuddet sitt i fjor og ga de ansatte en samlet bonus på 200 000 kroner i fjor.

Escape Travel blir oftest forbundet med elvecruise og kunder som har levd noen år. De sparer ikke nødvendigvis alltid på krona når de skal unne seg en god ferie.

Men årets katalog fra Escape Travel byr også på flere nyheter.

– Vi har fått inn noen eksklusive togpakker og tilbyr også reiser til ABC-øyene i Karibia. Selv om ikke volumene til Curaco og Aruba er store, så er ikke marginene så verst, sier Voss.

Hun har også utvidet med flere elvecruise og selger nå rolige reiser på 19 elver fra 12 forskjellige rederier.

– Apollo som er vår største konkurrent har vel fem elver. Vi skiller oss fra konkurrentene ved å tilby hele leksa, fra luksuscruise til de rimeligste turistskipene, sier Voss.

Tidligere i år arrangerte Escape Travel også et eget elvecruise i Asia med innleid foredragsholder.

– Dette var en suksess og skal gjentas. Vi har nå begynt å selge disse pakkene med avgang i januar, mars og februar neste år.

Escape Travel kjøpte i fjor Carpe Diem Singelreiser AS. Selskapets omsetning havnet på 10,5 millioner kroner, omtrent det samme som i 2007.

Men Carpe Diem Singelreiser klarte ikke å generere et overskudd på grunn av valutatap.

– Vi fikk vel et minusresultat på rundt 400 000 kroner, sier Voss.

Escape Travel etablerte seg også i Sverige i fjor. I år vil dermed Escape Travel-sfæren omsette for over 100 millioner kroner.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: