Legger ned reisebladet Sans, tross godt salg

Selv med et salg på rundt 15 000 eksemplarer i snitt for hver utgave, har det Schibsted-eide selskapet Aftenposten Forlag, besluttet å legge ned livsstilbladet Sans etter bare fire utgivelser.

sansutgave

Salget og leserresponsen har vært bedre enn ventet, men annonsesalget er nærmest ikke-eksisterende om dagen og årsaken til nedleggelsen.

– Vi lanserte bladet samtidig med at annonsemarkedet falt fra hverandre. Nå er det er full tørke. Derfor har vi besluttet å trekke oss rolig ut, mens leken er god og slik minimalisere tapet vårt, sier forlagsredaktør Per A. Borglund i Aftenposten Forlag til Reiselivsnytt.
 
Sans ble lansert i august i fjor og den fjerde og siste utgaven var på gaten 3. mars. Seks utgaver var ventet i år, men i stedet får abonnentene nå tilbud om å motta andre blader fra Aftenposten Forlag eller få pengene tilbake.

Sans skulle henvende seg til lesere over 35 år med tid og penger, og med interesser i skjæringspunktet reiser, mat og kultur. Mottakelsen og salget har vært bra, rundt 15 000 eksemplarer for hvert nummer.

– Magasinet er ikke så gærnt og akkurat det gjør det ekstra irriterende å måtte stå på bremsen nå. Om ikke leserne ville tatt i bladet med ildtang så hadde det vært enkelt, men responsen har vært god, sier Borglund.

Alle artikler og bilder i magasinet var levert av frilansere. Dermed er det ingen fast ansatte som mister jobben.

– Kan det bli aktuelt å relansere bladet når tidene er bedre?

– Det skal man ikke se bort fra. Det er et godt redaksjonelt produkt som vi har fått testet ut og med godt salg, så det er ikke unaturlig å se på mulighetene for en relansering, sier Borglund.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: