Flyaway Tours er konkurs

Reisearrangøren Flyaways Tours har begjært oppbud hos Oslo byfogdembete. Selskapet som er spesialister på USA-reiser, har slitt med dårlig likviditet og negativ egenkapital. De siste ukene har selskapet forsøkt å stable på beina finansielle løsninger, uten å lykkes.

Selskapet så dagens lys i 1995 og primus motor har vært Lasse Hjorthen, som også eide mesteparten av selskapet inntil nylig. Ved årsskiftet solgte han ut 25 prosent av selskapet til Casa La Perla, som driver med salg og utleie av boliger i Florida. I høst kjøpte selskapet opp resten av Hjorthens aksjer, uten at det har hjulpet.

Flyaway Tours hadde i fjor en omsetning på vel 52,8 millioner kroner og et negativt driftsresultat på 3,8 millioner kroner. Dette var andre år på rad at selskapet hadde minus i bøkene.

Aksjekapitalen var tapt ved nyttår og med bare 760 000 kroner i kassen ble det tøft å drive selskapt videre, selv om interessen for USA har vært eksplosiv i år på grunn av lav dollar.

Flyaway Tours hadde ingen langsiktig gjeld i sine regnskaper for 2007, men den kortsiktige gjelden var på nær åtte millioner kroner, fordelt på 5,3 millioner til leverandører, en halv million til offentlige myndigheter og resten til andre.

De reisende som har kjøpt pakketur er dekket av Reisegarantifondet, men endel kan få problemer med sine hoteller som de må bestille på nytt. Utgiftene for sin første hotellbooking vil man da få dekket av fondet når et krav er rettet og saken behandlet.

Revisor påpekte i regnskapet for 2007 av Flyaway Tours hadde svake rutiner som kan ha medført feil i regnskapet, det var ytt ulovlige lån til enten aksjonær, daglig leder eller styremedlem. Årsoppgjøret var heller ikke levert i tide og skattetrekk var ei satt inn på egen konto eller ikke fullt innbetalt.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: