Sender millioner til hjemfylket

Reiselivsnæringen i Telemark var svært spente før statsbudsjettet for 2009 ble lagt frem. Årsaken er at Telemarkskanalen trenger millionbeløp for å vedlikeholde sluseportene i kanalen, ellers kunne i verste fall kanalen bli stengt fra neste sommersesong.

Fylkeslaget til Senterpartiet i Telemark sendte tidligere i år et brev med en bønn til sin partikollega, Terje Riis-Johansen som er olje- og energiminister og telemarking. De ba om penger til opprustning av kanalen. Det er Norges vassdrags- og energidirektorat som har ansvaret for landets vassdrag, og dermed faller det under ansvarsområdet til Terje Riis-Johansen.

Nå er fasiten klar. Telemarkskanalen får en en økning i sitt årlige tilskudd på to millioner kroner, tillegg til at statsråden sender en ekstrabevilgning for 2009 på ytterligere to millioner kroner.

Statsråden valgte selv å presentere nyhet i dag ved en av slusene i Telemark, sammen med direktøren i NVE. Terje Riis-Johansen har nok i tankene at det er valg neste år.

Også kanalen i Halden i Østfold får nyte godt av Terje Riis-Johansens raushet til hjemfylket. Haldenkanalen får i likhet med sine venner i Telemark en engangsutbetaling på to millioner koner over budsjettet i 2009.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: