Royal Caribbean ut av Island Cruises

Det åtte år lange partnerskapet mellom First Choice Holidays og Royal Caribbean Cruises avsluttes gjennom deres felles eide cruiserederi Island Cruises avsluttes.

Royal Caribbean selger sin halvpart i rederiet til First Choice, som igjen er eid av TUI Travel og notert på London-børsen. Salgsummen er ikke kjent, men da de to selskapene gikk sammen om Island Cruises i 2000 spyttet Royal Caribbean inn minst 200 millioner pund i prosjektet.

Island Cruises, som seiler med hjemmehavn på Mallorca om sommeren og Brasil om vinteren, har to skip. Det ene, Island Star er eid av Royal Carribean og har vært utleid til Island Cruises.

Leieavtalen termineres tidligere enn planlagt som følge av bruddet mellom de to selskapene, og Island Star vil fra april neste år seile for Pullmantur Cruises, som er eid av Royal Carribean, men som henvender seg til det spanske markedet.

Royal Carribean har nytt godt av samarbeidet med First Choice Holidays, som er har et stort salgsapparat i Storbritannia. Det norsk-amerikanske cruiserederiet føler likevel at de har bedre grep om det britiske markedet gjennom sine egne skip, som Independence of the Seas, og vil konsentrere sin virksomhet rundt sitt eget varemerke, heter det i en pressemelding.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: