• Følg Reiselivsavisen i sosiale medier

 • 6 mest leste saker

 • september 2008
  M T O T F L S
  « aug   okt »
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  2930  
 • Reklamer

Legger Gatwick ut for salg

BAA, som eier Gatwick, Heathrow og Stansted har besluttet å selge Gatwick sør for Englands hovedstad. Det melder selskapet på sine nettsider.

– Dette har vært en vanskelig beslutning for BAA, men det er en riktig avgjørelse med hensyn til våre ansatte, passasjerer og forretningsforbindelser. Uansett utfall av denne prosessen, vet jeg at Gatwick vil ha en suksessfull fremtid, uttaler flyplassjef Andy Flower.

35 millioner passasjerer reiste over Gatwick i fjor. Flyplassen er Storbritannias nest største og den travleste flyplassen i verden med bare en rullebane.

Rundt 80 flyselskaper bruker Gatwick og man kan reise til ca. 220 destinasjoner verden over fra flyplassen. Omlag 25 000 mennesker jobber ved Gatwik, hvorav 2400 jobber for BAA.

Det er flere som har vist interesse for Gatwick. Milliardæren Richard Branson har sagt at Virgin Atlantic kan komme til å delta i et spleiselag for å kjøpe flyplassen. Prisantydningen er i overkant av 20 milliarder kroner.

Salget av Gatwick kommer som en følge av at BAA har for sterk markedsposisjon rundt London og i Skottland. Konkurransemyndighetene har varslet at de vil komme med et pålegg om at BAA enten må selge Gatwick, Stansted eller flyplassene i Glasgow eller Edinburgh. Nå kommer BAA myndighetene i forkjøpet ved å annonsere salg av Gatwick.

Flere flyselskap frykter BAA vil kreve høyere flyplassavgifter enn nødvendig rundt London, i og med at BAA kontrollerer tre av fem landingsplasser. Også Ryanair-sjef Micheal O’Leary har vist interesse for å kjøpe en flyplass, men han ønsker seg først og fremst Stansted.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: