Reiselivsgigant vakler

Nok et reiselivsselskap merker de tøffe internasjoale økonomiske tidene. Nå har den britiske reisearrangøren XL Leisure Group bedt om konkursbeskyttelse, men det hindrer neppe at selskapet ikke går overende.

Ingen investorer som har jobbet med en løsning er villig til å spytte inn mer penger i XL Leisure Group.

Situasjonen er kaotisk, men britiske medier melder at så mange som 85 000 kunder av XL kan være utenlands og oppleve at ikke noe fly tar dem med hjem. Selskapet har i tillegg rundt 200 000 bestillinger som ikke er effektuert enda.

XL Leisure Group opererer i Storbritannia under merkenavnene Freedom Flights, Medlife Hotels, Aspire, Kosmar og Travel City Direct. Selskapet har også virksomheter i Frankrike og Tyskland, men disse skal ikke være berørt av krisen i Storbritannia.

Flere av kundene som er strandet i utlandet skal være sikret gjennom et reisegarantifond, men dette gjelder bare de som har kjøpt produkter gjennom et reisebyrå eller en reiseagent. Alle som har bestilt billetter gjennom selskapets nettsider eller på telefon direkte hos selskapet, er ikke dekket av garantifondet. Det samme gjelder de som har booket sin ferie gjennom Medlife Hotels.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: